Fisketurer i Lofoten

Hjem 5 Aktiviteter 5 Fisketurer

Opplev Lofotfiske hele året

Trio II er en vernet 70 fots fiskeskøyte med to fiskedekk, med til sammen seks fiskestasjoner. Vi bruker det tradisjonelle juksahjulet, som er laget for å tåle den store fangsten.

«En ekte Lofottorsk jeg er, for jeg er født i Henningsvær»

Om du ikke er en ekte Lofottorsk, så kan du i alle fall bli en ekte Lofotfisker om bord på Trio II for en dag eller flere.

Vinterfiske
Lofotfisket foregår fra januar til april. Vinterens fisk er skreien, som kommer hele veien fra Barentshavet til Lofoten for å gyte. Er du heldig å få en skrei som er over 30 kg, kan du skryte av at du har fått en «kaffetorsk», og den lokale avisen spanderer 1 kg kaffe på deg.

Sommerfiske
Sommerens fisk er sei. Denne fiskes i hovedsak i juli og august. Vi setter kursen mot malstrømmen ved Lofotodden, som alltid har vært et populært område for seien. Seien er sterk, så her kan det være godt å være flere som kan hjelpe hverandre å dra opp storfisken.

Helårsfiske
Å fiske i Lofoten er et must for mange som kommer hit. Det er alltid fisk i havet, selv om den ikke alltid biter på første forsøk. Vi tilbyr turer hele året. Torsk, sei, hyse, lange, uer, makrell og steinbit er blant de fiskene vi oftest får om bord.

Dagstur
Dagsturene våre med Trio II er på fire timer. Det tar gjerne 45 minutter ut til de gode fiskeplassene. I løpet av denne tiden kan du nyte utsikten over Lofotveggen. På hjemturen vil du ofte se skipperen i aksjon med sløying. Hold øyne åpne, da det ofte kan komme ørn ned for å hente seg en lett tilgjengelig matbit.

Overnattingstur
Trio II var opprinnelig en fiskebåt som huset 6-7 mann i flere måneder av gangen. I dag kan 8 gjester overnatte samtidig, i en 4-mannslugar og to 2-mannslugarer. Det er to bad om bord, bysse (kjøkken) og messe (spiserom). Det er vær og vind og fisken som avgjør hvor vi drar, akkurat som det er i det ekte Lofotfisket.

Opplevelser med Aqua Lofoten Coast Adventure

Kom tett på Lofotveggen og dyrelivet i RIB-båt, bli med på enkle fotturer eller mer krevende fjellturer eller prøv livet som ekte fisker på en vernet fiskeskøyte.

Fisketurer

Safari med RIB

Ekspedisjoner

Booking

Aktiviteter i Lofotodden nasjonalpark

Bli med på guidede turer i RIB-båt til bortgjemte perler og nedlagte fiskevær i Lofoten. Underveis får du unike historier fra lokale kjentfolk. Opplev Moskstraumen og Lofotveggen, og bli med på en av våre fjellturer.

Aktiviteter

Praktisk info

Overnatting