RIB-Safari i Lofoten

Hjem 5 Aktiviteter 5 Safari med RIB

Lofotodden til lands og til vanns

Vi deler inn safari med RIB i tre type turer, der du enten er om bord i båten hele turen, går i land for en lett fottur eller for en mer krevende fjelltur. På de fleste turer vil det være med en guide, som noen ganger også fungerer som din båtfører.

Safari med RIB
Du sitter ombord i båten under hele turen, og hører på guiden fortelle om natur, dyreliv og lokal historie. Velg mellom safariturer i Reinefjorden, som er omkranset av høye fjell formet under siste istid, eller langs Lofotveggen til Moskstraumen, som er en av verdens sterkeste tidevannsstrømmer.

Safari med RIB inkludert fottur
RIB-båt gjør det mulig for oss å gå land på ellers utilgjengelige steder. Fotturene er i naturlig terreng, uten store stigninger, men gjennom kratt og steinrøys, over knauser og sandstrender. Her holder det å være normalt aktiv, og god balanse er en fordel.

Safari med RIB inkludert fjelltur
Vi bruker RIB for å komme oss til utgangspunkter for de mest spektakulære turene. Her er det fjellturen som er dagens høydepunkt, og du får oppleve bratte fjellsider og høyder på rundt 500 meter. Her kreves god fysisk form, og du får oppleve vill norsk natur.

Hva er en RIB-båt?
Forkortelsen kommer fra det engelske «Rigid-hulled Inflatable Boat», som på norsk blir «stiv-skroget oppblåsbar båt». Båttypen er meget stabil og sjødyktig også i røft hav. Fordi båten ikke stikker dypt, kan vi kjøre nært land, og innimellom holmer og skjær. Sjansen for å bli sjøsyk er betraktelig mindre når du sitter i åpen båt nært havoverflaten.

Opplevelser med Aqua Lofoten Coast Adventure

Kom tett på Lofotveggen og dyrelivet i RIB-båt, bli med på enkle fotturer eller mer krevende fjellturer eller prøv livet som ekte fisker på en vernet fiskeskøyte.

Fisketurer

Safari med RIB

Ekspedisjoner

Booking

Aktiviteter i Lofotodden nasjonalpark

Bli med på guidede turer i RIB-båt til bortgjemte perler og nedlagte fiskevær i Lofoten. Underveis får du unike historier fra lokale kjentfolk. Opplev Moskstraumen og Lofotveggen, og bli med på en av våre fjellturer.

Aktiviteter

Praktisk info

Overnatting