Miljø og bærekraft

Miljø og bærekraft

Aqua Lofoten Coast Adventure er en lokal familiebedrift som har drevet med aktiviteter og opplevelser på land og til vanns i Lofoten siden 2006.  

Siden vi startet opp har det skjedd mye innen miljøtenkning og bærekraft, og vårt ønske er å kunne bidra på best mulig måte der vi kan. Vårt hovedfokus er at Lofoten skal forbli et vakkert naturparadis som alle skal få nyte.

Siden mai 2021 er Miljøfyrtårn sertifisert! For å få tilgang til vår Klima- og Miljørapport trenger du bare å sende oss en e-post og etterspørre den.

Lokalt og kortreist

Vi ønsker at Lofotens lokale bedrifter skal blomstre og bestå, og benytter oss i størst mulig grad av de nære og kjære her ute i Vest-Lofoten. Vi handler lokalt og samarbeider med andre lokalt forankrede bedrifter.

Strandrydding

Allerede i 2011 begynte vi å jobbe med strandrydding, og har siden 2012 vært i samarbeid med Lofoten avfallsselskap (LAS) om å rydde utilgjengelige plasser på Lofotøyene.

Miljøsertifisering

Vi har siden oppstart jobbet med å ta vare på naturen på best mulig vis, utfra de tilbudene vi har til gjestene våre. Etter press fra reiselivet, ble det fra 2019 mulig for reiselivsbedrifter, som driver med motorisert ferdsel, å bli Miljøfyrtårnsertifisert. Vi er glade for endelig å kunne få et bevis på tiltakene vi gjør.

Tradisjonsbærere

Gjennom våre aktiviteter har vi et sterkt fokus på å ta vare på naturen, kulturen og Lofotens spennende lokalhistorie. Ombord på vår vernede fiskeskøyte Trio II bruker vi det tradisjonelle fiskeutstyret juksahjulet og lærer bort tradisjonelle fiskemetoder.

Sikkerhet

På våre RIB turer får du høre sagn og historier om hvordan livet utspilte seg på avsidesliggende fiskevær fra tiden de fremdeles var aktive bosettinger. Til tross for at RIB kanskje ikke anses som miljøvennlig, ser vi det som helt nødvendig å bruke slike pålitelige båter og motorer fordi vi kjører gjennom kraftige tidevannsstrømmer og åpent hav. Til tider er vi også i områder der telefon og VHF ikke har dekning. Vi følger nøye med på utviklingen innen elektriske motorer, med tanken om å skifte til det i fremtiden.

Bærekraftig reisemål

Lofoten som reisemål ble i 2020 godkjent som et bærekraftig reisemål. Det er nå enklere å spise lokalt, sjekke inn på bærekraftige overnattingssteder, og å velge en miljøsertifisert aktivitetsarrangør, som for eksempel oss. Velkommen til de grønne øyene.

Planlegg reisen din

Benytt vår FAQ for å få svar på alt du måtte lure på. Bli kjent med oss og vår bedrift, og finn informasjon om transport til og fra Aqua Lofoten Coast Adventure. Ta deg gjerne tid til å lese om vårt engasjement i miljø og bærekraft.

FAQ

Om oss

Komme seg hit

Miljø og bærekraft

Aktiviteter i Lofotodden nasjonalpark

Bli med på guidede turer i RIB-båt til bortgjemte perler og nedlagte fiskevær i Lofoten. Underveis får du unike historier fra lokale kjentfolk. Opplev Moskstraumen og Lofotveggen, og bli med på en av våre fjellturer.

Aktiviteter

Praktisk info

Overnatting