+47 99019042
HomeOm Aqua Lofoten Coast Adventure

Om Aqua Lofoten Coast Adventure

Aqua Lofoten Coast Adventure

– et familieorientert aktivitetsfirma med kvalitet i fokus.

 

Aqua Lofoten Coast Adventure AS ble startet i oktober 2009, basert på to allerede eksisterende bedrifter, Aqua Lofoten, dykkesenter drevet av Therese Amalie Holtan Larsen, og Coast Adventure, havsafari turer drevet av Lars-Åge Larsen.

Både Lars og Therese har drevet aktiviteter på Lofothavet siden 2006, og har begge mye erfaringer med vær og vind som kan oppstå i dette værharde øyriket i nord. De har gode lokale kunnskaper om dyreliv, historie og kultur i vest-Lofoten.

Det aller meste av aktiviteter har sitt utgangspunkt i bedriftens hovedkontor på Reine i Moskenes, men bedriften har også en avdeling på Sakrisøy i Moskenes.

 

Camera 14MP-9PC

Lars-Åge Larsen, skipper og guide

Lars-Åge Larsen

Lars er en ekte Lofotværing. Han er født og oppvokst i Borgvåg, men har flyttet vestover i voksen alder. Lars startet som fisker på Finnmarka, men gikk etter hvert over til å være både fiskekjøper og driftsleder innen fiskeoppdrett. Før han fant seg til rette med Therese og flyttet til Reine hadde han også mange års erfaring som driftsleder innen reiseliv. Lars er også vår alt-mulig-mann, men med sin kystskipper utdannelse har han i dag som hovedoppgave å kjøre fiskebåten Trio II og RIB turene.

 

 

Båtfører og guide fror Aqua Lofoten Coast Adventure

Therese Amalie Holtan Larsen båtfører og guide

Therese Amalie Holtan Larsen

Therese er født og oppvokst på Nøtterøy i Oslofjorden. Therese er utdannet revisor fra Handelshøyskolen BI i Sandvika, en utdannelse som kommer meget godt med i administrasjonen av denne familiebedriften. Therese er fritidsbåtkystskipper, PADI dykkeinstruktør, guide i Refsvikhula og service tekniker på dykkeutstyr. Therese fikk Nordland Fylkeskommunes nykomlingspris i 2008 for oppstart av dykkesenter i Lofoten.

 

 

Båter

ribALCA –

35 fot RIB med 2*250 hk. Båten har sitteplasser til 12 passasjerer og god plass til bagasje, dykkeutstyr osv. Anskaffet i 2010.

 

 

 

TRAS –

35 fot RIB med 2*300 hk. Båten har sitteplasser til 12 passasjerer  og god plass til bagasje, dykkerutstyr osv. Anskaffet i 2016

 

 

Iphone Therese 558TRIO II –

70 fots fiskeskøyte bygget ved Mjosundet Båtbyggeri i 1978. Skøyta er verneverdig på bakgrunn av byggemetoden som ble benyttet. Det er fire lugarer i skøyta, med totalt 10 soveplasser, WC, bysse og messe. Trio II brukes til blant annet fisketurer i åpent hav og sightseeing. Anskaffet i 2011.

 

 

 

Fiskebåt bygd ved Ramfjord Båtbyggeri

Drott, original fiskebåt fra 1933

DROTT –

Drott er en original fiskeskøyte fra 1933. Denne båten er stort sett brukt til kortere turer i Reinefjorden. Den har vært med på filminnspillinger, reklamefilm og også vært med på Verdenmesterskap i Skreifiske.

1933- Bygget ved Ramfjord Båtbyggeri for Harald Bendiksen m/fl., Reine. Lengde: 38 fot. Motor: Wichmann på 16 hk. Navnet ble «Drott», og fiskerinummer ble N-231-MS (Moskenes).
1956- Overtatt av Harald Bendiksen, Reine.

1969- Motoren byttet ut med en Volvo Penta på 100 hk.

1978- Overtatt av Jan H. Bendiksen, Reine.

 

© 2018: Aqua Lofoten Coast Adventure, All Rights Reserved | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress