FAQ

Hjem 5 Praktisk info 5 FAQ

Generelt

Får vi refundert betalt beløp dersom vi avbestiller?

Ja, dersom dere avbestiller innen fristen. Vår frist er 14 dager før turen starter. Dersom dere avbestiller i løpet av de siste 14 dager før turen starter, vil beløpet ikke bli refundert

Får vi refundert betalt beløp hvis turen blir avlyst?

Ja, dersom vi avlyser turen, vil du få full refusjon.

Hva skjer om det er dårlig vær?

Dersom det er for dårlig vær og vi ikke kan gjennomføre turen som planlagt, vil vi først se på mulighetene for å flytte turen til et annet tidspunkt eller en annen dag. Dersom det ikke er mulig, vil turen bli kansellert og dere får refundert betalt beløp

Hvor skal vi møte?

Oppmøte er på vårt bookingkontor i Reine sentrum dersom ikke annet er avtalt. Adressen er Reine Ytre Havn 1, 8390 Reine

Se etter den blå døra i kjelleren på det hvite huset i sentrum.

Når skal vi møte?

På alle våre turer er oppmøtet 20 minutter før turen starter.

Hvor kan vi parkere?

Det er en stor parkering på industritomta like bortenfor vårt bookingkontor. Vi anbefaler at dere bruker denne for å holde sentrumsmiljøet «rent og pent».

Må vi ha med billetten?

For å spare miljøet ser vi helst at dere ikke skriver ut billetten. Alt dere trenger ved oppmøte er å huske navnet bestillingen er gjort i.

Hva skal vi ha på oss?

Ta på varme klær, gjerne ull undertøy, ellers vanlige klær. Husk lue, votter og skjerf/buff, selv på en varm sommerdag. Vannavstøtende sko med god ankelstøtte er anbefalt. Dere får låne varme overtrekksdresser og redningsutstyr hos oss for båtturene.

Hva skal vi ha med?

II utgangspunktet trenger dere ikke å ha med noe. Vi anbefaler allikevel at dere på de turene som inkluderer en fottur, har med dere mat og drikke. Vi har kaffe og te tilgjengelig på fiskebåten, og på turen til Lofotodden nasjonalpark og Refsvikhula.
For fotturer gjelder andre anbefalinger, se eget avsnitt lenger ned.

Kan vi ta med kamera?

Ja, det kan du, men vær forberedt på at det kan komme sjøsprøyt, spesielt på lave, åpne båter. Det kan være en fordel å ha noe å pakke det inn i.

Hvilken årstid er det best å komme?

Det kommer helt an på hva du ønsker å oppleve. Skreifiske er som regel fra midten av februar til midten av april. Annen type fisk har vi hele året. Midnattssola har vi på Reine fra 27. mai til 17. juli. Fuglene hekker som regel fra midten av april til midten av september. Blomstring og mer farge i naturen får du i august og september.

Er turene handicapvennlige?

Fotturene våre er i naturlig terreng uten tilrettelagt sti for rullestol. Fisketur og RIBtur er vi mer fleksible på når det gjelder tilrettelegging for handicap. Dette ønsker vi å gjøre direkte med gjesten i hvert enkelt tilfelle, da det ikke finnes en standard som gjelder alle.

Blir vi sjøsyke?

Lofothavet er sjeldent helt flatt, og noe sjø må du regne med. Dersom du har for vane å bli sjøsyk, eller er redd for å bli det, kan sjøsyketablett være et alternativ. Det er svært sjeldent vi opplever at noen blir sjøsyke på RIB.

Får vi sjøsyketabletter hos dere?

Nei, dessverre, vi deler ikke ut sjøsyketabletter. Dette må du ordne selv i forkant.

Fisketur

Hva gjør vi med fisken vi får?

Dere kan ta med dere så mye dere ønsker av fisken dere selv fisker. Hos oss betaler du ikke ekstra for dette! Vi har også fiskekasser som er godkjent for flytransport dersom dere får så mye at dere ønsker å ta det med hele veien hjem.

Hvor mye fisk kan vi ta med?

Dere kan ta med så mye dere selv ønsker av den fisken dere fisker selv. Riktignok er det restriksjoner for hvor mye dere kan ta med ut av landet.

Hva slags fisk får vi?

De fiskene som svømmer i Lofothavet, som vi oftest får opp på dekk, er torsk, sei, lange, hyse, brosme og makrell. Uer og steinbit er mer sjeldne. Skreien kommer nedover til Lofoten vinterstid, som regel i perioden fra midten av januar til midten av april.

Kan vi fiske skrei hele året?

Nei, skreien er en vandrende fisk som kommer ned fra Barentshavet for å gyte. Dette skjer vinterstid, normalt fra midten av januar til midten av april. Vi anbefaler mars/april for fiske etter skrei.

Får vi låne fiskestenger hos dere?

Vi har ikke fiskestenger til utlån eller utleie. Fiskeutstyret vi bruker er det tradisjonelle juksahjulet. Vi har seks fiskestasjoner om bord.

RIBtur

Hvilken aldersgrense er det på disse turene?

Vi har ingen aldersgrense på våre turer. Vi tilpasser turene etter gjestene som er med.

Kan vi ha med små barn på tur?

Ja, det kan dere. Våre turer legges opp til at alle skal kunne være med. Vi har redningsutstyr tilgjengelig for spebarn, barn og voksne.

Jeg er gravid, kan jeg være med?

Vi tilpasser turene våre etter de gjestene som er med. Å være gravid er ikke ensbetydende med at du ikke kan være med, men det kan være noen turer vi anbefaler fremfor andre. Vi anbefaler at du tar kontakt med oss før bestilling derom du er gravid.

Sitter vi på båten hele tiden?

Dette kommer an på hvilken tur du velger, vi har noen turer der du sitter på båten hele tiden, andre inkluderer en fottur. Vi bruker også RIB på alle våre fjellturer for å komme til utgangspunktet.

For informasjon om fot- og fjellturer se lenger ned.

Blir vi våte?

Du må være forberedt på at det kan komme sjøsprøyt på turen, selv om dette ikke er noe som forekommer på hver tur. Det er heller av sjelden art. Dersom det regner vil du bli våt, da du sitter i en åpen båt. Dressen du får låne hos oss er vannavstøtende

Får vi låne regntøy hos dere?

Vi har ikke regntøy til utlån, men vi har overtrekksdresser som er vannavstøtende som dere må ha på om bord.

Må vi ha med egne redningsvester?

Nei, vi stiller med alt redningsutstyr dere trenger for å delta på turen.

Dere kan dessverre ikke bruke deres eget redningsutstyr om bord, da vi er avhengige å ha dokumentasjon på riktig vedlikehold av alt redningsutstyr, og utstyret må være godkjent for vår bruk.

Hva slags båt brukes på turen?

Vi bruker RIB på alle våre turer. RIB (Rigid-inflatable boat) er en stabil og sjødyktig båt med fast skrog og oppblåsbare pongtonger langs kantene.

Hvor stor motor har båtene?

Våre båter har 2*300 HK

Hvorfor har båtene to motorer?

Vi har to motorer på våre båter pga sikkerheten. Det er to separate systemer som gjør at dersom vi får trøbbel med den ene, har vi fortsatt den andre å gå på.

Hvorfor bruker dere RIB?

Vi bruker RIB fordi det er den beste båten å bruke til de turene vi tilbyr. Den gjør at vi ligger stabilt i vannet, vi kan kjøre nært land og komme tett inn på dyrelivet.

Hvor fort kjører dere?

Farten justeres etter gjestene om bord og forholdene på sjøen. Sikkerhet er det viktigste for oss, så en fast fart, eller en maks fart for turene har vi ikke.

Fot- og Fjelltur

Hva er forskjellen på fottur og fjelltur?

På fotturene våre beveger vi oss mer horisontalt, uten så alt for mange høydemeter. Fjellturene våre er bratte og går i høyden.

Har dere rene fotturer uten bruk av båt?

Vi benytter båt på alle våre halvdags- og heldagsturer.

Hva skal vi ha med på fot- og fjelltur?

Turene er i åpent og eksponert terreng. Ta med solkrem, varme klær, badedrakt og regntøy. Vann og matpakke må du også ha med, i tillegg til kamera om du ønsker.

Får vi vann underveis?

Vi passerer små bekker på de fleste turene, der du kan fylle vannflaska med vann. Vi kan derimot ikke garantere at det er vann i dem, så ta med tilstrekkelig med vann allerede fra starten av.

Kan jeg gå i joggesko?

Nei, det ikke anbefalt å gå i joggesko på våre fot- og fjellturer. Turene går i til tider bratt og/eller ulent terreng og det kan være vått og glatt. Fjellsko med god såle og god støtte for ankel er viktig.

Hvor ulent er terrenget?

Fotturene våre går langs naturlige opptråkkede stier med innslag av steinrøys og sandstrand.

Våre fjellturer går i hovedsak utenfor opptråkket sti. Fjellsiden er bratt, og vi går gjennom kratt og steinurer. God balanse og kjennskap til røff natur er en stor fordel.

Hva om turen viser seg å være for utfordrende for meg?

De aller fleste av turene våre er lagt opp med tanke på dette, og det vil i de fleste tilfeller være mulig å avslutte/snu der du selv ønsker.

Må jeg gå til toppen?

Nei, du må ikke gå til toppen. Du vil ha en fantastisk utsikt og en fin naturopplevelse selv om du velger å stoppe før toppen er nådd. Én tur har allikevel et annet avslutningsted enn oppmøtested. Her vil det ikke være mulig å snu underveis.

Hva gjør jeg hvis jeg er usikker på om jeg vil klare turen?

Da vil vi gjerne ha direkte kontakt med deg før turen bestilles for å hjelpe deg å finne den riktige turen.

Se alle våre aktiviteter

Planlegg reisen din

Benytt vår FAQ for å få svar på alt du måtte lure på. Bli kjent med oss og vår bedrift, og finn informasjon om transport til og fra Aqua Lofoten Coast Adventure. Ta deg gjerne tid til å lese om vårt engasjement i miljø og bærekraft.

FAQ

Om oss

Komme seg hit

Miljø og bærekraft

Aktiviteter i Lofotodden nasjonalpark

Bli med på guidede turer i RIB-båt til bortgjemte perler og nedlagte fiskevær i Lofoten. Underveis får du unike historier fra lokale kjentfolk. Opplev Moskstraumen og Lofotveggen, og bli med på en av våre fjellturer.

Aktiviteter

Praktisk info

Overnatting