+47 99019042
HomeLofotoddden Nasjonalpark og Refsvikhula

Lofotoddden Nasjonalpark og Refsvikhula

Denne turen inneholder så godt som alt Lofoten har å vise frem!

Bestill nå

Priser

Voksen (alder 14 og over)    NOK 1395

Barn (alder 13 og under)      NOK 795

Privat gruppe (alle aldre)      NOK 16 740

 

Om turen

Bli med på en fantastisk opplevelse med natur, kultur og historie. En kombinert båt- og fottur.

I sjødyktig hurtigbåt tar vi deg med på en trygg opplevelsestur forbi den dramatiske Lofotveggen; innom fraflytta fiskevær og over til Yttersia, hvor vi finner Refsvikhula med sine 3-4000 år gamle hulemalerier. En autorisert guide er med på hele turen. Kaffe og te blir servert i løpet av turen, samt at du som gjest får med deg en liten gave.

 

Guide og båtføreren møter deg på vårt kontor på Reine der flytedresser og redningsutstyr blir utdelt. Våre båtførere har alle nødvendige sertifikater, er godt kjent med farvann og forhold i området og har gode lokalkunnskaper. På grunn av at Refsvikhula er et fredet kulturminne, må det være en autorisert guide med. Våre guider har lang erfaring med turene i dette området og har utmerkede lokalkunnskaper om natur, kultur og historie. Båtene er utstyrt med redningsutstyr iht. til gjeldende regelverk.

 

Når alle har funnet seg vel til rette om bord begynner vi reisen vestover.

Vi tar deg med forbi nyere historie og fraflyttede fiskevær til eldre historie og steinalderen på vår tur langs Lofotveggen og til Yttersia. På veien passerer vi gjennom den beryktede malstrømmen som var og er et viktig og fiskerikt havstykke. Etter å ha runda Lofotodden går vi i land og tar oss tid til en matbit på campen før vi begynner på fotturen. Vi går deler av den gamle skoleveien langs en opptråkket sti, over steinrøys og sandstrand, før vi kommer til en litt brattere stigning opp til selve hula. Guiden er med på hele turen og forteller om forskjellige plasser dere passerer, samt at han/hun gir dere en omvisning inne i hula der dere får se steinaldermalerier av dansende menneskefigurer fra flere tusen år tilbake. På turen tilbake til campen har dere god tid til å nyte naturen, utsikten og roen Yttersia byr på. Båtturen tilbake til Reine går uten planlagte stopp, men ser vi noe spennende har vi selvfølgelig tid til å ta en ekstra stopp.

 

Varighet

5 timer

 

Inkludert

– Kaffe og te

– Flytedress / redningsutstyr til alle aldre

– Briller

– Sertifisert båtfører

– Autorisert guide

 

Ta med

– Varme klær

– Lue og hansker/votter

– Gode sko egnet til tur

Valgfritt

– Kamera

– Matpakke

 

Oppmøtested

– Vårt kontor i Reine sentrum.

*Adresse: Reine Ytre Havn 1*

 

 Oppmøtetidspunkt

– Oppmøte er 20 min før avgangstiden. Avgangstiden er tidspunkt for aktiviteten på bookingen.

*F.eks. hvis turen går kl. 17.00, er oppmøte kl 16.40*

 

Merk

– Værforbehold

– Minimum 6 betalende gjester

 

© 2018: Aqua Lofoten Coast Adventure, All Rights Reserved | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress