+47 99019042
HomeLofotens historie med Refsvikhula: 3-4000 år gamle hulemalerier

Lofotens historie med Refsvikhula: 3-4000 år gamle hulemalerier

Denne turen inneholder så godt som alt Lofoten har å vise frem!

Bli med på en fantastisk opplevelse med natur, kultur og historie. En kombinert båt- og fottur. I sjødyktig hurtigbåt tar vi deg med på en trygg opplevelsestur forbi den dramatiske Lofotveggen; innom fraflytta fiskevær og over til Yttersia, hvor vi finner Refsvikhula med sine 3-4000 år gamle hulemalerier. En autorisert guide er med på hele turen. Kaffe og te blir servert i løpat av turen, samt at du som gjest får med deg en liten gave.

Bestill nå!


Sammendrag av turen…

Guide og båtføreren møter deg på vårt kontor der flytedresser og redningsutstyr blir utdelt og passasjerliste signert. Våre båtførere har alle nødvendige sertifikater, er godt kjent med farvann og forhold i området og har gode lokalkunnskaper. På grunn av at Refsvikhula er et fredet kulturminne, må det være en autorisert guide med. Våre guider har lang erfaring med turene i dette området og har utmerkede lokalkunnskaper om natur, kultur og historie. Båtene er utstyrt med redningsutstyr ihht til gjeldende regelverk.

Når alle har funnet seg vel til rette om bord begynner vi reisen vestover.

Vi tar deg med forbi nyere historie og fraflyttede fiskevær til eldre historie og steinalderen på vår tur langs Lofotveggen og til Yttersia. På veien passerer vi gjennom den beryktede malstrømmen som var og er et viktig og fiskerikt havstykke. Etter å ha runda Lofotodden går vi i land og tar oss tid til en matbit på campen før vi begynner på fotturen. Vi går deler av den gamle skoleveien langs en opptråkket sti, over steinrøys og sandstrand, før vi kommer til en litt brattere stigning opp til selve hula. Guiden er med på hele turen og forteller om forskjellige plasser dere passerer, samt at han/hun gir dere en omvisning inne i hula der dere får se hulemalerier av dansende menneskefigurer fra flere tusen år tilbake. På turen tilbake til campen har dere god tid til å nyte naturen, utsikten og roen Yttersia byr på. Båtturen tilbale til Reine går uten planlagte stopp, men ser vi noe spennende har vi selvfølgelig tid til å ta en ekstra stopp. Denne turen inneholder så godt som alt Lofoten har å vise frem.

Timeplan:

1. mai til 31. august: klokken 17:00
1. september til 30. september: klokken 16:00

Inkludert:

Flytedress, briller, redningsutstyr til alle aldre, autorisert guide, kaffe og te.

Ta med:

Varme klær, lue, votter, matpakke, kamera.

Oppmøte:

Vårt kontor i Reine sentrum.

Varighet:

5 timer

Pris:

voksen NOK 1195,- barn under 14 år NOK 695,-

Forbehold:

Værforbehold, minimum 6 fullt betalende personer

© 2018: Aqua Lofoten Coast Adventure, All Rights Reserved | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress